Sari la conținut

Întâlnire de lucru privind oportunitățile de finanțare oferite de POR S-V Oltenia 2021-2027

Vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, Gheorghe Nichifor, alături de reprezentanți ai municipiilor și orașelor din județul Gorj, au participat în data de 19 ianuarie 2022, în Sala Maură a Palatului Administrativ, la o întâlnire de lucru organizată de Consiliul Județean și Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte privind: oportunitățile de finanțare oferite prin Programul Operațional Regional S-V Oltenia 2021-2027, abordarea dezvoltării urbane la nivelul programului, stadiul elaborării documentelor de programare și a portofoliului de proiecte. 

În calitate de organism responsabil cu programarea strategică a dezvoltării regionale, prin OUG nr. 122/2020, aprobată prin Legea nr. 277/2021, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a fost nominalizată Autoritate de Management pentru POR și mandatată să elaboreze Programul Operațional Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027, centrat pe nevoile și specificul regiunii noastre.

În contextul perioadei de programare 2021-2027, este important ca autoritățile publice locale din mediul urban să își definitiveze documentațiile de planificare strategică, astfel încât să răspundă nevoilor locale de dezvoltare, transpuse într-un portofoliu coerent de propuneri de proiecte prioritare, finanțabile din POR SV Oltenia 2021-2027, precum și din orice altă sursă de finanțare.

Sari la conținut