Sari la conținut

COMUNICAT DE PRESĂ

13.07.2017

COMUNICAT DE PRESĂ
 

       Peste 1,8 milioane de lei  vor fi investiți pentru îmbunătățirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, în județul Gorj.

      Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin-Mihai Popescu, a semnat marți, 11.07.2017, la sediul ADR SV Oltenia din Craiova, contractul de finanțare pentru proiectul ”Conservarea, restaurarea și valorificarea turistică și culturală a Casei memoriale Iosif Keber”, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.
       Din datele fișei de proiect rezultă că principalele lucrări de modernizare vor consta în:
–          Restaurarea suprafeței totale a imobilului, respectiv 325 mp;
–          Amenajări peisagistice în suprafața de 90,00 mp;
–          Realizarea instalațiilor termice interioare;
–          Amenajarea de spații expoziționale cu posibilitatea asigurării unui iluminat corespunzător a lucrărilor expuse;
–          Realizarea instalațiilor de supraveghere video, internet, TV, antiefracție, detecție și avertizare incendiu;
–          Realizarea aleilor de acces către obiectiv cu o suprafață de 128,0 mp;
–          Asigurarea unui iluminat arhitectural exterior, pentru punerea în valoare a imobilului;
–          Amenajarea curții exterioare a imobilului: refacerea gardului de la stradă, reparații și amenajare alei, trotuare în jurul clădirii, etc;

       Obiectivele specifice ale proiectului sunt: conservarea, restaurarea și protejarea Casei Memoriale ”Iosif Keber” precum și valorificarea și promovarea identității culturale a Casei Memoriale ”Iosif Keber”, în contextul turistic.

      Obiectivul general al proiectului constă în impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural local- Casa Memorială ”Iosif Keber”.

    Durata de implementare este de 42 de luni de la semnarea contractului de finanțare iar valoarea totală este de 1.816.100,68 de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile 1.738.303,23 de lei (392.393,51 euro), reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

    BIROUL  DE  PRESĂ

 

Imagini de la eveniment
Sari la conținut