Sari la conținut

Comunicat de presă – Proiectul „Microbuze electrice pentru elevii județului Gorj” – un pas decisiv către viitorul verde al învățământului din județul Gorj!

Consiliul Județean Gorj anunță aprobarea proiectului „Microbuze electrice pentru elevii Județului Gorj” în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, în conformitate cu Pilonul VI: Politici pentru noua generație, Componenta C15: Educație, Reforma 6: Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar, Investiția 10: Dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi.

Această inițiativă va avea un impact covârșitor asupra comunității noastre și va deschide drumul spre un viitor mai verde și mai sustenabil. Valoarea totală a proiectului se ridică la 30.776.011,20 lei (fără TVA), respectiv 36.623.453,33 lei (cu TVA), iar sursele de finanțare includ atât alocarea financiară eligibilă prin PNRR, în valoare de 30.172.560,00 lei (fără TVA), cât și contribuția proprie a județului Gorj, de 603.451,20 lei (fără TVA).

Scopul fundamental al proiectului nostru constă în îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, prin achiziționarea de microbuze școlare ecologice, denumite „verzi”. Într-o perioadă în care schimbările climatice constituie o amenințare majoră la adresa mediului înconjurător, a societății și economiei, suntem hotărâți să ne aliniem eforturile cu cele ale Uniunii Europene pentru a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55%, până în 2030.

Într-un demers de responsabilitate față de generațiile viitoare, am înțeles că educația pentru mediu și schimbările climatice reprezintă o prioritate crucială. De aceea, infrastructura unităților noastre de învățământ trebuie să fie adaptată standardelor europene de dezvoltare sustenabilă.

Proiectul nostru nu se limitează doar la asigurarea mobilității urbane verzi; el reprezintă, de asemenea, o modalitate prin care susținem accesul la educație pentru elevii din zonele cu populație scăzută. Ne dorim ca nicio distanță să nu fie o piedică în calea cunoașterii și învățării, dar facem acest pas în armonie cu protejarea mediului înconjurător.

În concluzie, proiectul „Microbuze electrice pentru elevii județului Gorj” reprezintă un pas hotărât către un viitor verde al învățământului.

Sari la conținut