Sari la conținut

Comunicat de presă – Noi investiții în infrastructura rutieră a județului Gorj

Noi investiții în infrastructura rutieră a județului Gorj! Consiliul Județean Gorj demarează noi proiecte pentru reabilitarea infrastructurii rutiere!

Consiliul Județean Gorj a semnat în data de 29.08.2023 ordinul de începere nr. 15009 pentru execuția lucrărilor la obiectivul de investiție „Reabilitare drum județean 607, km 25+352 – km 27+359, comuna Ionești, județul Gorj”. Drumul județean 607, cu o lungime de 2,007 km și poziția kilometrică 25+352 situată la limita cu județul Mehedinți, are originea în DN67A și traversează teritoriul administrativ al localității Gura Șușiței din comuna Ionești.

Principalele categorii de lucrări ce vor fi efectuate includ: casete de lărgire a drumului, reparații la sistemul rutier existent, așternere de straturi de mixtură asfaltică (binder și uzură), lucrări de consolidare, protecție și apărare a terasamentelor, asigurarea scurgerii apelor pluviale, amenajarea drumurilor laterale, amenajarea acceselor la proprietăți, semnalizare verticală și orizontală, precum și montarea de borne kilometrice și hectometrice și parapete de protecție.

Valoarea totală a lucrărilor este de 8.168.174,63 lei, T.V.A. inclusă. Durata de execuție a acestui proiect este estimată la 10 luni de la data comunicată prin ordinul de începere, conform contractului nr.14622/22.08.2023. Fondurile necesare pentru realizarea acestui obiectiv de investiție au fost aprobate prin hotărârea Consiliului Județean Gorj.

De asemenea, s-au finalizat lucrările de întreținere, reparare și așternere a covorului asfaltic pe drumul județean DJ 671C, tronsonul km 0+000 – km 2+000, comuna Bolboși. Proiectul a inclus așternerea de mixtură asfaltică în două straturi, iar în etapa următoare se vor executa: amenajarea acostamentelor din piatră spartă, a șanțurilor din pământ și semnalizărilor rutiere. Valoarea totală a lucrărilor realizate este de 1.795.000 lei, T.V.A. inclusă, cu sursa de finanțare provenind din bugetul propriu al județului Gorj.

„Aceste investiții în infrastructura rutieră reprezintă un angajament ferm al echipei Consiliului Județean Gorj de a îmbunătăți accesibilitatea și siguranța rețelei de drumuri județene, contribuind astfel la dezvoltarea și modernizarea județului și la creșterea calității vieții locuitorilor. Consiliul Județean Gorj rămâne dedicat continuării acestor eforturi de îmbunătățire a infrastructurii pentru beneficiul comunității”, a declarat Cosmin Mihai Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Sari la conținut