Sari la conținut

COMUNICAT DE PRESĂ – Memorandumul Axa de Dezvoltare HUNEDOARA – GORJ – DOLJ „CONURBAȚIA JIULUI”

          Joi, 2 septembrie 2021, reprezentanții legali ai Unităților Administrativ-Teritoriale Județul Hunedoara, Județul Gorj și Județul Dolj și-au pus în practică intenția de a colabora în vederea creării unei axe de dezvoltare teritoriale integrate a celor trei județe.

          Semnarea Memorandumului „Axa de Dezvoltare HUNEDOARA – GORJ – DOLJ „CONURBAȚIA JIULUI”, devine astfel actul de creare a unei structuri teritoriale de cooperare intercomunitară care are ca scop reprezentarea intereselor regionale ale orașelor Hunedoara, Târgu-Jiu și Craiova, în ideea în care deciziile privind managementul implementării fondurilor europene se iau la nivel de regiune.

          „Principalul nostru scop este ca, unindu-ne forțele și energiile, să facem ca localitățile din județele noastre să fie mai prospere, mai atractive pentru investitori. Inițiativa noastră are la bază principiul subsidiarității și ne oferă oportunitatea de a accesa direct fonduri europene. Prin urmare, este un proiect din care toată lumea are numai de câștigat”, a declarat Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin-Mihai Popescu.

          Conurbația Jiului se va concentra pe patru mari arii de dezvoltare, după cum urmează: infrastructura de conectare și accesibilizarea întregii zone; instituții interconectate și performante în serviciul cetățenilor și turiștilor; investiții în calitatea vieții locuitorilor din întreaga zonă; măsuri de inserție și suport pentru grupurile marginalizate și minoritare.

          Alianța dintre județele noastre este importantă pentru întreaga țară, întrucât are potențialul de a deveni un model de conlucrare pentru întărirea capacității administrative și de negociere, cu Guvernul central și investitorii privați. 

Sari la conținut