Sari la conținut

Comunicat de presă – 12 milioane de euro pentru reabilitarea clădirii Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”

Consiliul Județean, a depus spre finanțare, în data de 29.01.2024, proiectulCreșterea eficienței energetice a clădirii Muzeului Județean Gorj Alexandru Ștefulescu”, în cadrul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat (PNCCRS), coordonat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Prin acest proiect, se propune reabilitarea clădirii Muzeului Județean Gorj, situată în zona centrală a Municipiului Târgu-Jiu, din strada Geneva nr. 8, fiind clădire de patrimoniu, construită în anul 1875, conform Listei Monumentelor Istorice, actualizată în 2015, imobilul este încadrat ca monument istoric, grupa valorică B, având codul LMI GJ-II-m-B-09177, sub denumirea de ,,Prefectura Veche”.

Prin acest proiect de investiție, se propun a fi realizate următoarele lucrări de intervenție:

  • lucrări de consolidare;
  • lucrări de creștere a eficienței energetice;
  • lucrări de arhitectură;
  • lucrări de instalații (sanitare, termice și electrice).

Valoarea totală a proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirii Muzeului Județean Gorj Alexandru Ștefulescu”, este în cuantum de 59.775.239,08 lei (inclusiv TVA), din care:

  • Asistență financiară nerambursabilă solicitată prin program (cheltuieli eligibile) – 44.888.129,83 lei;
  • Contribuția Consiliului Județean Gorj (cheltuieli neeligibile) – 14.887.109,25 lei.

Prin implementarea acestui proiect, se vor efectua lucrări de intervenție, însoțite de lucrări de reparații capitale, astfel încât, după efectuarea acestora, clădirea să poată fi încadrată în clasa de risc seismic de gradul IV, față de gradul II cât este în prezent.

Echipa Consiliului Județean Gorj

Sari la conținut