Sari la conținut

Iosif Keber

Am intrat în ultimele etape de finalizare a obiectivului de investiție ”Conservarea, restaurarea și valorificarea turistică și culturală a casei memoriale Iosif Keber”.

În prezent, se lucrează la refacerea finisajelor interioare și exterioare, lucrările fiind realizate într-un procent de peste 80%, cu termen de finalizare luna octombrie a.c.

Prin elementele de arhitectură, dispunerile spațiilor interioare cât și prin statutul de monument istoric, imobilul reprezintă un valoros element identitar pentru patrimoniul cultural local.

Pe parcursul intervențiilor de reparații s-au efectuat lucrări de arhitectură, inclusiv de refacere a elementelor decorative (profile, solbancuri, culoare, arce etc.) cu respectarea configurațiilor originale, s-au realizat lucrări de consolidare a structurii de rezistență și de înlocuire a instalațiilor electrice (curenți tari și curenți slabi), înlocuire învelitoare, refacere planșeu demisol, refacere acces principal, desfaceri și refacere tencuieli interioare și exterioare, rostuire zidărie, reamenajare grupuri sanitare, refacere pardoseli, revizuirea luminatorului din sala de expoziție, modernizarea sistemului de încălzire prin montare instalație cu centrală proprie.

Consiliul Județean Gorj și-a propus ca prin implementarea acestui proiect să redea imobilului o dublă funcționalitate turistică și culturală: casă memorială și secție de artă specializată a Bibliotecii Județene ”Christian Tell” și de promovare a valorilor europene prin intermediul educației.

Atât în spațiile expoziționale cât și în curtea interioară vor putea fi organizate evenimente care vor aduce împreună artiști, meșteșugari, oameni de cultură, reprezentanți din sectorul creativ și ai comunității locale. De asemenea, vor fi găzduite activități de art terapie pentru persoanele aparținând grupurilor vulnerabile.

Sari la conținut