Sari la conținut

Informare privind asigurarea circulației rutiere pe rețeaua de drumuri publice județene, în perioada de iarnă 01.11. 2021 – 15.03.2022

În data de 24.11.2021, membrii Comandamentului Județean de conducere și coordonare a acțiunilor de prevenire și intervenție pentru combaterea poleiului și înzăpezirii drumurilor județene, s-au deplasat la bazele de deszăpezire de la Turceni, Motru, Peștișani și Curtișoara, în vederea verificării pregătirii activităților de întreținere a rețelei de drumuri publice județene și de asigurare a circulației rutiere pe perioada sezonului rece.

Au fost supuse analizei  atât organizarea pentru intervenții cu  utilajele și echipamentele specifice cât și stadiul instruirii personalului, în sensul respectării prevederilor Planului operativ de organizare a intervențiilor, pentru asigurarea circulației rutiere pe drumurile publice județene.

Rețeaua de drumuri publice județene este constituită dintr-un număr de 34 drumuri, cu o lungime totală de 835 km, din care 772 km sunt incluși în nivelul de intervenție N.I.2 și N.I.3 pe care se asigură în permanență utilajele, echipamentele de deszăpezire, combatere a gheții și poleiului, iar restul de 63 km sunt încadrați la nivelul de intervenție N.I.4 și privesc sectoarele de drum puțin circulate (conform recensământului de circulație) pentru care cheltuielile necesare întreținerii pe timpul iernii sunt nejustificate economic. Pentru acestea, acțiunile de deszăpezire se vor  efectua atunci se va constata necesitatea intervențiilor sau pentru redeschiderea definitivă, după încheierea perioadei convenționale de iarnă, 01.11. 2021 – 15.03.2022.

Întreținerea curentă a drumurilor județene pe timpul iernii 2021 – 2022 va fi asigurată de către Asocierea SC Ydail Construct S.R.L., PROREDRUM S.R.L., MANINTER CAR S.R.L. și DACOREX COM S.R.L., lider de asociere – S.C. YDAIL CONSTRUCT S.R.L., în baza acordului cadru nr. 13569 din 19.10.2020, pentru ”Lucrări și servicii de reparare și întreținere drumuri județene aflate în administrarea Consiliului Județean Gorj”.

Asocierea dispune de următoarele utilaje și echipament de deszăpezire:

  • Utilaj multifuncțional cu tracțiune integrală cu lamă, sărăriță și turbofreză– 4 buc;
  • Autobasculantă cu lamă și sărăriță (ATB) – 35 buc.
  • Autocisternă transport carburanți – 1 buc.
  • Încărcător frontal pe pneuri – 4 buc;
  • Autoremorcher – 2 buc;
  • Autogreder – 2 buc;
  • Automacara – 2 buc;
  • Buldozer putere 81-180 CP – 2 buc.

Până la această dată, în bazele de deszăpezire este asigurat un procent de 75 % din necesarul de materiale antiderapante pentru perioada de iarnă, respective 9750 tone de nisip și 4300 tone de sare.

De asemenea este asigurat necesarul de carburant pentru minim 14 zile.

Sari la conținut