Sari la conținut

INFORMARE DE PRESĂ – LaProvincia, retailerul care a preluat activele AVICOLA Târgu Jiu și-a prezentat planul de investiții în județul Gorj pentru următorii ani.

26.10.2017

INFORMARE DE PRESĂ
 

         LaProvincia, retailerul care a preluat activele AVICOLA Târgu Jiu și-a prezentat planul de investiții în județul Gorj pentru următorii ani.

         Gazda evenimentului de astăzi a fost Cosmin-Mihai Popescu,  președintele Consiliului Județean Gorj.

         Omul de afaceri Justin Paraschiv-proprietarul companiei, directorul general Gabi Crăciun dar și directorul general adjunct Tiberiu Berbece  au vorbit despre modul cum este deja aplicată afacerea în județul Vâlcea, urmând ca aceeași strategie de succes să fie demarată și la Gorj.

         Prin deschiderea activității vor fi create peste 600 de locuri de muncă. Achiziția activelor Avi Instant de la Târgu Jiu s-a ridicat la o valoare de  4 milioane de euro și a constat în preluarea  unui abator, a 9 ferme de pui cu 90 de hale din care 4 dotate cu echipamente și 5 aflate în conservare, birouri și clădiri conexe.

         ”Revitalizarea activelor neexploatate de ani de zile nu este un proces ușor, dar atât timp cât o faci cu pasiune și eforturile sunt puse în slujba comunității , atunci orice investiție va da roade și va fi benefică  atât pentru mediul de afaceri local cât și pentru investitori”, menționau reprezentanții LaProvincia.

         Pentru a putea integra corect Avicol Târgu Jiu în fluxul de producție LaProvincia, grupul a demarat un proiect de investiții de 20 de milioane de euro care se va derula pe o perioadă de 5 ani și care va consta în reparații pentru fermele funcționale, retehnologizarea și modernizarea celor aflate în conservare și repunerea lor în exploatare, precum și dotarea abatorului cu echipamente care să permită creșterea valorii adăugate a produselor LaProvincia oferite pe piață.

         Retailerul mai anunță că în anul 2018 vor fi date în funcțiune 46 de hale și abatorul iar spre sfârșitul anului viitor se va ajunge la o capacitate de 76 de hale funcționale.

         În prezent, LaProvincia este plasată în primii patru jucători din piața producătorilor de carne, o afacere integrată 100% românească.      

          BIROUL DE PRESĂ

 

     Imagini de la eveniment
Sari la conținut