Sari la conținut

INFORMARE DE PRESĂ – ATELIERUL NAŢIONAL DE POEZIE „SERILE LA BRĂDICENI” 6-8 septembrie 2017

 
INFORMARE DE PRESĂ
 
 
ATELIERUL NAŢIONAL DE POEZIE
SERILE LA BRĂDICENI
6-8 septembrie 2017
 

            În acest an, cea de-a XXI –a ediție a Atelierului național de poezie ”Serile la Brădiceni” se va desfășura în perioada 6-8 septembrie 2017, în municipiul Târgu-Jiu şi satul Brădiceni din comuna Peștișani.
            Manifestarea de anvergură națională este un efort de echipă, o îmbinare fericită de resurse provenite din societatea civilă și din instituțiile publice de cultură ale județului Gorj.
            Conceput ca un prilej de dialog și de schimb de idei între creatori și exegeți contemporani din domeniul poeziei, Atelierul ”Serile la Brădiceni” își propune recunoașterea poeților şi criticilor autentici cu scopul de a le pune în valoare opera.
            Se  vor acorda două premii naționale: Premiul Național pentru poezie, atribuit unui poet român consacrat, respectiv Premiul Național pentru critica poeziei care se atribuie unui exeget specializat în critica literară. Pe lângă acestea, se acordă premii pentru reviste literare de nivel național sau local, pentru promovarea creației literare gorjene, precum și pentru scriitori cu origini gorjene.
            Regulamentul manifestării prevede ca pentru selectarea laureaților, organizatorii să solicite propuneri de nominalizare din partea asociațiilor scriitorilor, personalități ale culturii române, fundații şi societăți culturale.
            Selecția participanților la atelierele de scriere creativă se va realiza cu sprijinul instituțiilor de învățământ din Gorj.


PREMII:
1. Premiul național de poezie în sumă de 1000 lei, atribuit unui poet român consacrat va fi acordat de Consiliul Județean Gorj prin Biblioteca Județeană “Christian Tell”
2. Premiul Național pentru critica poeziei în sumă de 1000 lei, atribuit unui exeget specializat în critica poeziei va fi acordat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.
3. Premiu special pentru promovarea creației literare în revistele specializate naționale în valoare de 600 lei va fi acordat de Consiliul Județean Gorj prin Biblioteca Județeană “Christian Tell”
4. Premiul ”Arthur Bădița” atribuit unui poet gorjean, în valoare de 500 lei va fi acordat de Consiliul Județean Gorj prin Biblioteca Județeană “Christian Tell”
5. Premiul ”Nicolae Diaconu” acordat pentru eseistică unui gorjean, în valoare de 500 lei va fi acordat de Consiliul Județean Gorj prin Biblioteca Județeană “Christian Tell
 
Organizatori: Consiliul Județean Gorj prin Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj,  Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Școala Populară de Artă Târgu Jiu, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Peștișani
 
BIROUL DE PRESĂ
Sari la conținut