Sari la conținut

Informare de presă – Astăzi, 03.05.2018, au fost prezentate lucrările de modernizare și reabilitare a Secției de Ortopedie-Traumatologie din cadrul Spitalului de Urgență Târgu Jiu

  Informare de presă

      Astăzi, 03.05.2018, au fost prezentate lucrările de modernizare și reabilitare a Secției de Ortopedie-Traumatologie din cadrul Spitalului de Urgență Târgu Jiu. La eveniment a participat președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Mihai Popescu, alături de oficialități locale, cadrele medicale ale Secției de Ortopedie-Traumatologie, conduse de medicul-șef de secție Bogdan Niculescu, oameni politici din Gorj precum și oameni de afaceri care au susținut financiar lucrările de reabilitare adiționale celor finanțate de Consiliul Județean Gorj.

     În ceea ce privește valoarea investiției făcute din bugetul UAT – Județul Gorj prin Consiliul Județean Gorj, aceasta a fost de 663.766 Lei cu TVA. Suma a fost utilizată pentru amenajarea de saloane, cabinete medicale și grupuri sanitare în spațiul fostei bucătării de la etajul 1 al imobilului precum și reamenajarea a două saloane existente, a unei săli de pansamente septice și a circuitului funcțional al bucătăriei, la dimensiuni mai mici decât cele inițiale.

     Lucrările au constat în dezafectarea instalațiilor sanitare, termice și de gaze naturale vechi și înlocuirea lor cu instalații noi, înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie din PVC sau montarea unor sisteme de iluminat cu LED în încăperile reabilitate. Totodată, pentru îmbunătățirea timpului de intervenție în caz de urgență, lângă patul fiecărui bolnav a fost amplasat un apelator de perete cu activare la apăsare, un semnalizator luminos wireless deasupra ușilor de la fiecare salon, iar în camera asistentelor a fost montat un receptor fix cu afișaj electronic dual screen. Nu în ultimul rând, au fost montate aparate de aer condiționat de tip SPLIT de 12000 BTU și de 9000 BTU în saloane, detectoare de fum și temperatură precum și butoane de panică.

    Biroul de presă

Sari la conținut