Sari la conținut

INFORMARE DE PRESĂ – Județul Gorj este promovat și în acest an ca destinație turistică la Târgul Național de Turism al României

   Județul Gorj este promovat și în acest an ca destinație turistică la Târgul Național de Turism al României, care are loc în perioada 16-19 noiembrie a.c., la Centrul Expozițional Romexpo din București. Conceptul de promovare se conturează în jurul tradițiilor străvechi și  arhetipurilor gorjenești în arta lemnului,  folosite ca sursă de inspirație de Constantin Brâncuși în opera sa.

   Pe tot parcursul  manifestării expoziționale, în pavilionul C3, acolo unde se află standul Gorjului,  vizitatorii pot descoperi meșteșugurile populare gorjenești- țesături și cioplit în lemn, pot afla despre atracțiile turistice montane, monahale și culturale locale prin prezentarea ofertelor de turism, pot vedea obiceiuri și dansuri tradiționale prin momentele muzicale ce vor fi susținute atât la stand cât și pe scena oficială a târgului de turism.

   La debutul oficial de astăzi, Gorjul și-a întâmpinat oaspeții cu pâine și sare, aceasta fiind o deja binecunoscută formulă de ospitalitate gorjenească pentru  vizitatori. Județul Gorj a fost reprezentat de Gheorghe Nichifor, vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj, alături de alte personalități gorjene din capitală.

   Consiliul Județean Gorj este prezent pentru a șasea oară consecutiv la cel mai mare eveniment de promovare turistică organizat în România,  având ca parteneri Ansamblul Folcloric ”Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Artă Târgu Jiu, Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”, Serviciul Public Salvamont Gorj, Centrul National de Informare şi Promovare Turistică ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului ”Acasă la Brâncuși” și Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” Târgu Jiu.

BIROUL DE PRESĂ

Sari la conținut