Sari la conținut

Comunicat de presă – Situația actuală generată de epidemia de coronavirus COVID-19 impune, de urgență, dotarea corespunzătoare cu echipamente de strictă necesitate a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu […]

Situația actuală generată de epidemia de coronavirus COVID-19 impune, de urgență, dotarea corespunzătoare cu echipamente de strictă necesitate a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu și în special a secțiilor de Anestezie și Terapie Intensivă și a Unității de Primiri Urgențe, pentru desfășurarea serviciilor medicale în condiții optime și de maximă securitate, precum și pentru respectarea normativelor în vigoare de la această dată.

În acest context, marți, 30 iunie 2020, Consiliul Județean Gorj a depus pentru finanțare documentația aferentă a două proiecte, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 9 – Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID – 19, Obiectivul specific 9.1 – Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Primul proiect, „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul județului Gorj”, vizează dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu cu echipamente și aparatură medicală pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de SARS-CoV-2, dar și creșterea capacității adecvate de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Bugetul total al proiectului este în valoare de 16.629.359,07 lei cu TVA, reprezentând 100% finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională și vizează achiziția a aproximativ 300 de echipamente medicale, pentru cele două secții ATI ale SJU Târgu Jiu, din str. Tudor Vladimirescu și str. Progresului, cât și pentru Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului. Printre acestea se numără paturi electrice cu saltea antiescare, monitoare funcții vitale, ventilatoare mecanice, injectomate, ecografe, aparate de radiologie mobile, EKG-uri, izolete, precum și echipamente pentru asigurarea asistenței medicale în alte locații decât cele ale unității sanitare, respectiv a unui cort pentru decontaminare și a unui cort modular pentru depozitare.

În ceea ce privește cel de-al doilea proiect, „Gestionarea crizei sanitare COVID-19 la nivelul DGASPC Gorj”, acesta vizează dotarea centrelor sociale rezidențiale publice din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj cu echipamente și materiale de protecție pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de SARS-CoV-2, precum și creșterea capacității adecvate de îngrijire și prevenire a categoriilor vulnerabile, în contextul crizei COVID-19, la nivelul centrelor sociale rezidențiale publice, din cadrul instituției subordonate.

Bugetul total al proiectului este în valoare de 10.108.518,99 lei cu TVA, reprezentând 100% finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională și vizează, printre altele, achiziția a câte 552.500 de măști de protecție, halate de unică folosință și bonete medicale, 40.900 de viziere de protecție și a câte 1.105.000 de mănuși chirurgicale și acoperitori pantofi. De asemenea, vor fi achiziționate peste 7.000 de combinezoane de unică folosință, peste 2.000 de recipiente cu dezinfectant pentru mâini precum și alte materiale sanitare necesare asigurării activității în condiții de siguranță, în contextul pandemiei generate de COVID-19.

Sari la conținut