Sari la conținut

Comunicat de presă – Schimb de experiență între CJ Gorj și CJ Brașov

În perioada 22-27 noiembrie 2021, o delegație formată din consilieri județeni și funcționari din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Gorj, se află în schimb de experiență la Consiliul Județean Brașov.

Această activitate este parte componentă a proiectului „Eficientizarea Planificării Strategice la nivel Organizațional” (EPSO, Cod SMIS 125603, finanțat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA 2014-2020) în cadrul căruia a fost elaborată Strategia de dezvoltare a județului Gorj 2021-2027 și Planul strategic instituțional 2021-2027.

Astfel, autoritatea publică județeană își propune realizarea unui management orientat spre performanță, ce implică planificare strategică și bugetară multi-anuală și, totodată, fundamentarea temeinică a politicilor publice.

În vederea transferului de cunoștințe interinstituțional, în scopul îmbunătățirii abilităților și a cunoștințelor personalului implicat în procesul de planificare strategică, autoritatea publică județeană a contractat serviciile pentru organizarea unui schimb de experiență cu instituții/ organisme similare din România, cu experiență în servicii publice, de calitate, furnizate de administrația publică. Aceste activități sunt absolut necesare pentru a îmbunătăți performanța internă, pentru a spori motivarea angajaților de a dezvolta o administrație publică transparentă și eficientă, capabilă să susțină dezvoltarea economică a județului.

Scopul acestui proiect este de a facilita transferul de cunoștințe în domeniul politicilor publice, cunoașterea unor modele de succes, expertiză în domeniul planificării strategice, respectiv implementarea de politici publice, care să se reflecte în procesul de implementare a Strategiei de dezvoltare a județului Gorj 2021-2027.

Schimbul de experiență organizat în cadrul proiectului „Eficientizarea Planificării Strategice la nivel Organizațional”, delegația județului Gorj a vizitat mai multe obiective de interes județean, ca de exemplu:

– Centrul de Informare Turistică Zărnești;

– Noua Secție a Unității de primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență Brașov;

– Infrastructura rutieră (DJ  112A, Codlea-Vulcan și legătura cu Autostrada A3 Râșnov-Cristian);

– Depozitul ecologic FINECO.

Sari la conținut