Sari la conținut

COMUNICAT DE PRESĂ – Repere artistice gorjene

25 iulie 2017

 
COMUNICAT DE PRESĂ
 

         La împlinirea a 120 de ani de la nașterea pictorului IOSIF KEBER, Consiliul Județean Gorj, Primăria Municipiului Târgu Jiu, Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj și Muzeul Județean Gorj “Alexandru Ștefulescu” organizează vineri, 28 iulie 2017, începând cu  orele 10:00, o serie de activități, desfășurate sub titlul “Repere artistice gorjene”.
          Evenimentul va debuta la orele 10:00 pe Aleea Nemuritorilor din Centrul Municipiului Târgu Jiu, unde cu susținere Primăriei Municipiului Târgu Jiu se va dezveli steaua dedicată pictorului IOSIF KEBER.
          Activitățile vor continua la Muzeul de Artă din Parcul Central al Municipiului Târgu Jiu, de la orele 10:30, conform următorului program:

– 10:30-11:00 – Conferința de lansare a proiectului ”Conservarea, restaurarea și valorificarea turistică și culturală a Casei memoriale Iosif Keber” implementat de U.A.T. – Județul Gorj în baza contractului de finanțare nr. 170 din 11.07.2017. Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de Investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural.
– 11:00-12:00 – Colocviul  ”Omul și opera: Iosif Keber – 120 de ani de la naștere”, în cadrul căruia va fi evocată personalitatea pictorului, precum și vernisajul expoziției ”Moștenirea Keber”, unde vor fi expuse lucrări ale autorului din colecțiile Muzeului de Artă și ale Bibliotecii Județene “Christian Tell” Gorj.

          Pe parcursul derulării evenimentului, voluntarii Centrului Europe Direct Gorj vor distribui cartea poștală „Iosif Keber în memoria colectivă”, prin care organizatorii își propun să readucă în memoria comunității, artistul și generozitatea gestului său de a lăsa casa în care a locuit comunității locale pentru a funcționa aici Biblioteca de Artă.

 

Sari la conținut