Sari la conținut

Comunicat de presă – Implementare proiect de „Reabilitare, modernizare, extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, locația Str. Tudor Vladimirescu”

 

Preocuparea constantă a Consiliului Județean Gorj pentru îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență din județul nostru s-a materializat prin implementarea proiectului de „Reabilitare, modernizare, extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, locația Str. Tudor Vladimirescu”.

Proiectul este unul finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 și are un buget ce se ridică la valoarea de 8.505.017,27 lei, din care 1.806.920,30 lei reprezintă contribuția proprie a U.A.T. – Județul Gorj.

În prezent, procedura de achiziție publică este în etapa de evaluare a ofertelor depuse pentru realizarea serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor de modernizare și reabilitare a Unității de Primiri Urgențe, urmând ca, în luna octombrie a.c., să fie semnat contractul, ce vizează:

  • reorganizarea funcțională a Unității de Primiri Urgențe prin recompartimentări, schimbări de destinație ale unor încăperi, modernizări, igienizări, refacerea tuturor instalațiilor interioare (electrice, sanitare, termice, ventilații) și reconsiderarea finisajelor în așa fel încât să se obțină o unitate modernă care să respecte toate normele aflate în vigoare;
  • extinderea și închiderea perimetrală a rampei de acces ambulanțe;
  • realizarea unei construcții noi, cu destinația de Salon de Urgențe, la parter, în zona corpului B, prin extinderea Unității de Primiri Urgențe.

Reabilitarea structurală, funcțională și energetică a Unității de Primiri Urgențe va fi urmată de achiziționarea de echipamente și dotări specifice, astfel încât să fie satisfăcută atât nevoia tot mai mare a populației de acces la servicii de sănătate performante, cât și nevoile sistemului de sănătate gorjean privitoare la modernizarea echipamentelor și aparaturii, completarea specializărilor existente și perfecționarea resursei umane.

 

 

 

 

Sari la conținut