Sari la conținut

COMUNICAT DE PRESA

CONSILIUL JUDEȚEAN GORJ
01.03.2017

 
COMUNICAT DE PRESĂ
 

          Consiliul Județean Gorj vine în sprijinul reprezentanților mediului de afaceri, prin organizarea în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, a unei sesiuni de informare privind oportunitățile de finanțare active în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

În cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, prioritățile pentru investiții sunt adresate microîntreprinderilor și IMM-urilor pentru:

2.1.A. – ”Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri” – Termenul pentru depunerea cererilor de finanțare este 27 aprilie 2017, ora 12.00.

Beneficiarii eligibili sunt microîntreprinderile, ce vor dezvolta afaceri în mediul urban, cu un istoric de funcționare de minim 1 an.

Investițiile eligibile pentru co-finanțare în cadrul acestui apel includ:
–          Construirea, modernizarea, extinderea spațiului de producție/ prestare servicii;
–          Dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line.

2.2 – Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor – Termenul pentru depunerea cererilor de finanțare este  23 august 2017, ora 12:00.

Beneficiarii eligibili sunt societățile care se încadrează în categoria IMM-urilor din mediul urban, precum și întreprinderile mijlocii din mediul rural.

Investițiile eligibile pentru co-finanțare în cadrul acestui apel includ:
·         Investiții finanțabile prin ajutor de stat regional:
–          Construirea, extinderea spațiilor de producție/servicii;
–          Dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line;

·         Investiții finanțabile prin ajutor de minimis:
–          Implementarea procesului de certificare/recertificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calității, mediului sau sănătății;
–          Internaționalizare (participarea, la nivel internațional, în afara României, la târguri, misiuni comerciale, expoziții, în calitate de expozant).

          Având în vedere cele menționate mai sus, avem plăcerea de a vă invita la sesiunea de informare ce va avea loc în data de 9 martie 2017, începând cu ora 11:00, la Sala ”Maură” a Palatului Administrativ al Județului Gorj, unde reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020, vor prezenta oportunitățile de finanțare active, dedicate mediului de afaceri.

BIROUL DE PRESĂ

Sari la conținut