Sari la conținut

COMUNICAT DE PRESĂ – 650 de angajați și o investiție de 750.000 de euro realizată de Compania LEONI la Parcul Industrial din Bumbești Jiu, până la sfârșitul anului 2018

COMUNICAT DE PRESĂ

       Până la sfârșitul anului 2018,  650 de angajați și investiție de 750.000 de euro realizată de Compania LEONI la Parcul Industrial din Bumbești Jiu

         La invitația Companiei LEONI, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin-Mihai Popescu, și vicepreședinții CJG, Nicolae Muja și Gheorghe Nichifor, alături de mai mulți reprezentanți ai autorităților publice locale, au participat, astăzi, la inaugurarea oficială a fabricii-satelit din Bumbești-Jiu, ce aparține de Leoni Wiring Systems Pitești.

        Compania  LEONI este furnizor global de soluții de management al energiei și datelor în domeniul construcțiilor de autovehicule și alte domenii industriale și, în prezent,  noua fabrică din Bumbești-Jiu funcționează cu aproximativ 500 de angajați, având o suprafață utilă de 8500 mp destinați zonelor de producție și depozitare, precum și un corp administrativ de birouri.

      LEONI își propune ca până la sfârșitul anului 2018, în punctul de lucru de la Parcul Industrial Bumbești-Jiu,  să își desfășoare activitatea cu un efectiv de 650 de salariați și să investească în total 750.000 euro, în adaptarea halelor la specificul de producție, duplicarea echipamentelor și utilajelor tehnice, precum și în amenajarea unui spațiu de sport și relaxare pentru angajați.

           ”Ne bucurăm să deschidem noua fabrică-satelit din Bumbești-Jiu și suntem încrezători în potențialul său de dezvoltare. Aceasta face parte din strategia Diviziei de Sisteme de Cabluri Leoni (Wiring Systems Division – WSD) în Europa de Est”, a declarat Ralf Singmann, Head Plant Manager Europe, LEONI Wiring Systems Division.

         În prezența oficialilor companiei, președintele CJG, Cosmin-Mihai Popescu, a menționat: „Avem în Gorj deja trei investitori pe această industrie de automobile. Este un lucru bun şi pentru Parcul Industrial din Sadu, sunt sute de locuri de muncă. Autorităţile au dat dovadă de deschidere. Cei mai buni promotori ai Gorjului sunt aceşti investitori care pot spune în afară că sunt ajutaţi de autorităţi atunci când vin să investească. Sunt discuţii legate de achiziţionarea acestui spaţiu care este al fostei companii producătoare de anvelope”.

         Planurile de dezvoltare ale companiei vor continua și în 2019, ceea ce  vor presupune investiții de 800.000 euro în amenajarea spațiilor de producție  și un număr total de 800 de salariați, până la sfârșitul primului trimestru al anului viitor. Aceștia vor beneficia de traininguri profesionale specifice activității.

         ” În Bumbești-Jiu, am găsit parteneri de încredere cu care suntem convinși că vom lucra bine pe termen lung. Estimăm că până la sfârșitul primului semestru al anului viitor vom avea în jur de la 800 de angajați”, preciza în cadrul ceremoniei de deschidere doamna  Lidia Țonea, Managing Director, Leoni Wiring Systems Pitești.

         LEONI Bumbești-Jiu va produce cablaje motor pentru următoarele modele de mașini:  Renault Clio IV, Renault Twingo, Dacia New Logan, Dacia New Duster (toamna 2018).

BIROUL DE PRESĂ

Sari la conținut