Sari la conținut

COMUNICAT DE PRESĂ

 
COMUNICAT DE PRESĂ
 

          În marja evenimentelor ocazionate de împlinirea a 60 de ani de la trecerea în eternitate a lui Constantin Brâncuși, Consiliul Județean Gorj va reitera demersurile de introducere în circuitul cultural și turistic a imobilului ”Casa Gănescu”.
         Prin HCJ nr 131/18.12. 2015, art.1. Consiliul Județean Gorj și-a exprimat acordul de principiu privind punerea la dispoziția Ministerului Culturii a imobilului ”Casa Gănescu”, evidențiat  în patrimoniul Unității Administrativ Teritoriale-Județul Gorj, pentru stabilirea sediului Muzeului Național ”Constantin Brâncuși”.
            Totodată, în același scop, prin HCJ nr. 132/18.12.2015, Consiliul Județean Gorj și-a exprimat disponibilitatea de a pune la dispoziția Ministerului Culturii sediul Secției de Artă din Municipiul Târgu Jiu, gestionat în prezent de Muzeul Județean Gorj  ”Alexandru Ștefulescu”.
         Luând în considerare valoarea simbolică majoră a   ”Casei Gănescu”    pentru patrimoniul cultural al Județului Gorj,  argumentată de faptul că aici a fost găzduit sculptorul vreme de doi ani dar și de prezența în curtea imobilului  a așa-numitei „grădini cu vietăți de piatră”, atribuită lui Constantin Brâncuși, considerăm că această clădire relevantă și din punct de vedere arhitectural,  poate constitui, fără îndoială, locația ideală pentru amenajarea unor interioare cât mai autentice perioadei în care Constantin Brâncuși a locuit aici, recreând astfel, atmosfera din epoca respectivă.
           Introducerea în circuitul turistic a imobilului    ”Casa Gănescu”       reprezintă un pas extrem de important pentru valorificarea patrimoniului cultural lăsat moștenire Județului Gorj de Constantin Brâncuși.
         Pentru  concretizarea acestui demers, în primă fază, va fi supusă dezbaterii și aprobării Consiliului Județean Gorj, trecerea imobilului în administrarea  Muzeului Județean Gorj ”Alexandru Stefulescu”, urmând ca, ulterior, să fie  reluate discuțiile cu reprezentanții Ministerului Culturii, în sensul aplicării prevederilor  Legii nr. 199/2015 pentru înființarea Muzeului ” Constantin Brâncuși”.

 
COSMIN-MIHAI POPESCU,
PREȘEDINTELE CONSILIULUI JUDEȚEAN GORJ
Sari la conținut