Sari la conținut

COMUNICAT DE PRESĂ

14.06.2017
 
COMUNICAT DE PRESĂ

 

          În data de 15 iunie 2017, ora 10.00, la Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu Jiu va avea loc festivitatea de premiere a concursului județean „Beneficiile consumului de fructe și legume”, ajuns la cea de-a patra ediție.Proiectul este realizat de Consiliul Județean Gorj în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj.
          Anul acesta, concursul a constat în elaborarea unor lucrări scrise (compunere sau eseu) cu tema ”Importanța fructelor și legumelor în alimentație” și a implicat un număr total de 281 de elevi  din clasele III-VII, din următoarele unităţi de învățământ: Şcoala Gimnazială Sat Arcani, Comuna Arcani; Şcoala Gimnazială Nr.1 Sat Barza, Comuna Dănești; Şcoala Gimnazială Sat Runcu, Comuna Runcu; Şcoala Gimnazială Sat Scoarța, Comuna Scoarța; Școala Gimnazială Sâmbotin, Comuna Schela.
          Vor fi premiați 25  de elevi, care vor primi câte o diplomă şi un set de rechizite constând în: seturi creioane colorate, seturi pix, acuarele și pensule de desen, cărți cu rețete culinare sau atlase care au legătură cu obiectivele programului.
          Organizarea anuală a unei astfel de activități în rândul elevilor din județul Gorj  are ca scop stimularea creativităţii acestora şi aprofundarea cunoştinţelor legate de importanţa consumului de fructe și legume, precum şi dezvoltarea personalităţii copiilor ca persoane responsabile şi implicate.
          Proiectul este implementat ca măsură adiacentă în baza aplicării prevederilor O.U.G nr. 24/2010 privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli, aprobată cu modificări prin Legea nr. 195/2010, cu modificările şi completările ulterioare şi a Hotărârii Guvernului nr. 558/2016 privind stabilirea fructelor distribuite, a perioadei şi a frecvenţei distribuţiei, a limitei valorii zilnice/elev şi a fondurilor necesare pentru distribuţia fructelor şi a măsurilor adiacente distribuţiei de fructe proaspete, a bugetului aferent acestora, precum şi a modalităţii de implementare efectivă şi de gestionare la nivelul administraţiei publice, în cadrul programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli în anul şcolar 2016-2017.

 

BIROUL DE PRESĂ

Sari la conținut